Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij de boter in blokjes en laat ze op kamertemperatuur komen.
-
Splits de eieren.
-
Beboter de springvorm en leg een vel bakpapier op de bodem.
-
Pel de bietjes en pureer ze in de keukenrobot.
-
Hak de chocolade in stukjes.
-
Smelt de chocolade au bain-marie en roer, wanneer de chocolade gesmolten is, de hete koffie er in enkele bewegingen door. Voeg de boterblokjes toe en laat ze smelten zonder te roeren.
-
Zeef de bloem met 3 el cacao, het bakpoeder, de kardemom en een flinke snuif zout.
-
Haal de chocolade van het vuur en roer de suiker erdoor. Laat iets afkoelen en roer de eidooiers en bietjespuree er op hoge snelheid door.
-
Voeg het bloemmengsel toe en klop tot een homogeen beslag.
-
Klop het eiwit tot sneeuw en schep luchtig door het beslag.
-
Giet het beslag in de springvorm en zet in de oven.
-
Draai de oven lager tot 160°C en bak de cake in ± 1 u gaar.
-
Laat volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
-
Glazuur
Klop de boter, de suiker, 2 el cacaopoeder, het vanille-extract en de tahin tot een luchtig mengsel.
-
Bestrijk met een paletmes de taart met het glazuur.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven