Chocoladetaart met rode bietjes en tahin-cacaoglazuur

Allergenen

Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de boter in blokjes en laat ze op kamertemperatuur komen.

  3. Splits de eieren.

  4. Beboter de springvorm en leg een vel bakpapier op de bodem.

  5. Pel de bietjes en pureer ze in de keukenrobot.

  6. Hak de chocolade in stukjes.

  7. e327d6280886190da0dbd4b08e5a9ace0d9d62473deb53cb916ed562b10f118a.jpg

    Smelt de chocolade au bain-marie en roer, wanneer de chocolade gesmolten is, de hete koffie er in enkele bewegingen door. Voeg de boterblokjes toe en laat ze smelten zonder te roeren.

  8. 48fbb1efa772e4b8268829382dc090de7c7a303e337ef2f778c49afbbd120c99.jpg

    Zeef de bloem met 3 el cacao, het bakpoeder, de kardemom en een flinke snuif zout.

  9. Haal de chocolade van het vuur en roer de suiker erdoor. Laat iets afkoelen en roer de eidooiers en bietjespuree er op hoge snelheid door.

  10. 9ad1356567c4a23817430d47117740c832299f4c970d8d6d42f5a5aff4c65613.jpg

    Voeg het bloemmengsel toe en klop tot een homogeen beslag.

  11. 553ab4fbf4d222b1f58f606ddb5a768eed5b6655cd6b19eda1b0b7d95289cde5.jpg

    Klop het eiwit tot sneeuw en schep luchtig door het beslag.

  12. Giet het beslag in de springvorm en zet in de oven.

  13. Draai de oven lager tot 160°C en bak de cake in ± 1 u gaar.

  14. Laat volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

  15. Glazuur

    Klop de boter, de suiker, 2 el cacaopoeder, het vanille-extract en de tahin tot een luchtig mengsel.

  16. Bestrijk met een paletmes de taart met het glazuur.