Chocoladecake met courgette

Chocoladecake met courgette

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de courgette en verwijder de pitjes. Snij in kleine blokjes en stoom gaar. Mix de gare courgette tot een puree. Hiervan heb je 200 gr nodig.

  2. Smelt de chocolade in de microgolfoven op lage stand.

  3. Warm de oven voor op 150°C.

  4. Voeg de courgettepuree toe en meng onder de chocolade.

  5. Splits de eieren en roer de eigelen onder de chocolademengeling.

  6. Voeg ook de suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout toe. Meng dit goed tot een homogene massa.

  7. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er als laatste voorzichtig onder.

  8. Boter een bakvorm in en bestrooi met bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Giet het deeg in de bakvorm.

  9. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende ± 40 minuten. Check met een breinaald of caketester of de cake voldoende gebakken is. Als er niets meer blijft hangen, mag de cake uit de oven. De cake mag wel niet droog gebakken zijn.

  10. Haal uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm.