Chocolade kerstboompjes

Chocolade kerstboompjes

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bekleed de bakvormen met bakpapier en zorg ervoor dat je een opstaande rand hebt van 5 cm.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Klop de zachte boter met de suiker, vanille suiker en een snuifje zout in de mengkom van de keukenrobot tot een homogeen mengsel.

  4. Voeg de eieren 1 na 1 toe en klop nog even door.

  5. Zeef de bloem, het bakpoeder, het natrium bicarbonaat en de cacao boven de kom en meng kort.

  6. Klop de melk erdoor tot een glad beslag.

  7. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak gaar in 45 min.

  8. a8f0f5f9a8b2f0d5285519c3ad1646f84656fe56b69615a0e58a3d40f2d5cd73.png

    Laat volledig afkoelen en snij daarna in gelijke driehoeken.

  9. a6142e35e5cba1aa28f5f9efcdb50dccb66a6070fa6ff66c75ca5f0322f51df1.png

    Steek onderaan een ijslollystokje als stam van de kerstboom.

  10. Glazuur: meng de bloemsuiker met het eiwit en een scheutje water tot je een dikke witte stroop krijgt.

  11. 0bc1442e165e1ad6d511d53c80bf84629a91f9d1b4e97605c7239a32000679a1.png

    Vouw een spuitzakje van bakpapier en doe het glazuur erin.

  12. ee01e5a0fb52e1072fb7ac2fb62be836eb21b519a551db9eed3c3e0a15111a9a.png

    Teken slingers op de kerstboompjes en versier met smarties.