Chiocciola

Chiocciola

Hartige spiraaltaart met tonijn

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en pers fijn.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan. Roerbak de spinazie met de look tot de spinazie geslonken is. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.

  3. Laat de tonijn uitlekken. Hak de kerstomaten fijn. Meng de tonijn met de kerstomaten, mascarpone, tomatenpuree en het paprikapoeder. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Hak de uitgelekte spinazie fijn en roer met de gemalen kaas door de ricotta. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Snij elk vel bladerdeeg in 3 repen. Vul de stroken bladerdeeg in het midden met een lijn van de vulling: ½ van het aantal repen met spinazievulling en ½ met tonijnvulling.

  7. Vouw elke reep dicht tot een worst. Lijm vast met wat water.

  8. Leg bakpapier in een taartvorm en rol de worsten afwisselend op.

  9. Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad.

  10. Bak 25 min in de voorverwarmde oven.