Chinese zoetzure kip of ‘koe lu kai’

Chinese zoetzure kip of ‘koe lu kai’

Allergenen

Eieren , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: meng 1 el sojasaus met de sherry en sesamolie. Snij het vlees in stukjes en schep door de marinade. Laat rusten.

  2. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in niet al te kleine stukken.

  4. Zoetzure saus: giet het sap van het blikje ananas in een maatbeker en vul verder aan tot 300 ml met ananassap.

  5. Pel de look en snipper fijn. Doe samen met het ananassap en de rest van de sausingrediënten (1 el Boni sojasaus, 2 el witte wijnazijn, 2 el blonde kandijsuiker, 2 el Boni ketchup, 1 el maïzena) in de blender en mix.

  6. Beslag: klop de eieren los met 3 el maïzena tot een glad beslag.

  7. Verwarm 2 cm frituurolie in een pot. Haal de gemarineerde kippenstukjes door het beslag en frituur in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verwarm een scheutje wokolie en roerbak de paprikastukken. Voeg de zoetzure saus, ananasstukjes en gefrituurde kip toe en breng aan de kook.

  9. Laat doorkoken tot de kip gaar is en de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met zout en wat pilipili.

  10. Bestrooi met de fijngesneden lente-uitjes en serveer met witte rijst.