Eieren , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade: meng 1 el sojasaus met de sherry en sesamolie. Snij het vlees in stukjes en schep door de marinade. Laat rusten.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in niet al te kleine stukken.
-
Zoetzure saus: giet het sap van het blikje ananas in een maatbeker en vul verder aan tot 300 ml met ananassap.
-
Pel de look en snipper fijn. Doe samen met het ananassap en de rest van de sausingrediënten (1 el Boni sojasaus, 2 el witte wijnazijn, 2 el blonde kandijsuiker, 2 el Boni ketchup, 1 el maïzena) in de blender en mix.
-
Beslag: klop de eieren los met 3 el maïzena tot een glad beslag.
-
Verwarm 2 cm frituurolie in een pot. Haal de gemarineerde kippenstukjes door het beslag en frituur in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verwarm een scheutje wokolie en roerbak de paprikastukken. Voeg de zoetzure saus, ananasstukjes en gefrituurde kip toe en breng aan de kook.
-
Laat doorkoken tot de kip gaar is en de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met zout en wat pilipili.
-
Bestrooi met de fijngesneden lente-uitjes en serveer met witte rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven