Chicken Inasal

Chicken Inasal

Kookgerei

Brochettestokjes (1)

Kooktips

Zelf pindasaus maken? Meng 1 el pindakaas met 4 el sojasaus of ketjap, 1 el limoensap en 1 kl suiker of honing. Breng al roerend aan de kook, tot je een gebonden saus krijgt. Als de pindasaus te dik is, voeg je een scheutje water toe.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij elke kipfilet in 4 of 5 delen van gelijke dikte.

  2. Rub

    Pel de look en schil de gember. Snij in kleinere stukken. Mix gember, look en citroengras fijn met een blender of keukenrobot. Voeg het zout, het paprikapoeder en de bruine suiker toe en vermeng.

  3. Wrijf de stukken kip in met de rub. Laat het minstens 1 u rusten in de koelkast.

  4. Marinade

    Overgiet de kip nu met azijn, Sprite, limoensap (1 limoen) en wat limoenzeste. Laat minstens 1 u 30 min rusten.

  5. Spies de stukken kip op satéstokjes.

  6. Gril de satés 2 à 3 min aan elke zijde in een hete (grill)pan.

  7. Verwarm je oven voor op 180°C.

  8. Smelt de boter en meng het zout, gerookt paprikapoeder en limoensap (1 limoen) erdoor.

  9. Strijk de kipsatés in met dit mengsel en bak gedurende ± 7 min in de voorverwarmde oven.

  10. Serveer met pindasaus of bv. sweet chilisaus. Snij 2 limoenen in partjes en serveer erbij.