Cheesecakemuffin met blauwe bessen

Cheesecakemuffin met blauwe bessen

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Crumble

    Meng een zesde van de bloem met de lichtbruine suiker, de helft van de zachte boter en een snuifje zout met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Zet in de koelkast op bakpapier tot gebruik.

  2. Muffinbeslag

    Roer de helft van de blauwe bessen door de maïzena.

  3. Meng de rest van de bloem met het bakpoeder en 1 mespunt zout.

  4. Klop de eieren met de suiker schuimig. Klop het vanille-extract, melk en de rest van de boter erdoor. Spatel de bloem eronder. Meng tot een glad deeg. Roer de blauwe bessen met maïzena erdoor.

  5. Kaasvulling

    Klop de poedersuiker en maïzena door de roomkaas.

  6. Verwarm de oven voor op 175°C.

  7. Samenstelling

    Vul elke muffinvorm tot ¾ met het muffinbeslag. Schep 1 kl vulling in het midden. Verdeel de overige blauwe bessen erover. Bedek rijkelijk met crumble.

  8. Bak 25 min in de voorverwarmde oven.