Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bodem:
  2. Laat de boter smelten. Verkruimel de koekjes en meng met de boter, lepel per lepel, tot ze aan elkaar blijven kleven. Knip een cirkel van 23 cm uit het bakpapier en leg in de springvorm. Druk met een glas de bodem en de zijkanten van de koekjespasta goed aan, de zijkanten moeten ± 5 cm hoog zijn. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

  3. Fetavulling:
  4. Verkruimel de feta in de keukenrobot en mix ± 3 min tot een glad geheel. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten. Mix de roomkaas er kort door (30 sec) tot er een glad mengsel ontstaat. Zet opzij.

  5. Doe de suiker en 3/5 water in een steelpannetje. Laat de suiker smelten en verwarm tot 121°C. Klop ondertussen de eiwitten stijf, giet de warme suiker erbij en blijf kloppen tot het schuim koud is en er pieken ontstaan (= Italiaanse meringue).

  6. Roer een deel van de Italiaanse meringue door de fetavulling om dit wat luchtiger te maken. Spatel dit mengsel op zijn beurt door de rest van de meringue en meng als laatste de slagroom die je eerst opklopt, er in een paar keer onder.

  7. Giet de cheesecakemix op de bodem en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet in de koelkast en laat minstens 4 u opstijven.

  8. Gekaramelliseerde pecannoten:
  9. Verwarm 2/3 water en smelt de suiker erin, laat karamelliseren. Hak de pecannoten in stukjes en voeg toe aan de karamel. Laat afkoelen.

  10. Afwerking:
  11. Verwijder voorzichtig de ring van de springvorm. Snij de verse vijgen in 6 partjes en leg op de rand van de cheesecake. Werk verder af met de tijmblaadjes en gekaramelliseerde pecannoten. Sprenkel er naar smaak nog wat honing over.

  12. Dien de taart steeds koud op.