Eieren , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vet de hoge bakvorm in met wat arachideolie. Bekleed de vorm vervolgens met plasticfolie.
-
Beleg de bodem met de koekjes.
-
Bavarois: week de gelatineblaadjes gedurende 10 minuten in een kom met koud water.
-
Klop de eigelen met de suiker tot een gladde, witte, schuimige massa (= ruban).
-
Breng de melk aan de kook. Giet de helft van de warme melk bij de eimengeling en klop los. Giet het geheel bij de rest van de melk en zet opnieuw op het vuur.
-
Laat opwarmen en laat al roerend met een houten lepel op het vuur dikken tot je een crème bekomt. Als je een streep kan trekken op de onderkant van de lepel en die streep loopt niet door, dan is de crème klaar.
-
Haal de kom van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan de warme massa. Meng tot alle gelatine is opgelost.
-
Voeg de ontdooide frambozen toe en mix. Laat een beetje afkoelen.
-
Klop de room licht op. Meng ¾ voorzichtig onder de ietwat afgekoelde crème.
-
Giet de bavarois in de bakvorm en zet in de koelkast. Laat gedurende enkele uren opstijven.
-
Haal de charlotte uit de koelkast en ontvorm. Verwijder de plasticfolie.
-
Bekleed de zijkant met de koekjes. Versier met de verse frambozen. Werk af met de rest van de slagroom.
-
Bestrooi, net voor het opdienen, met poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven