Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng 1,5 l water aan de kook en leg de vleesribben erin.
-
Laat ze zachtjes koken en schuim regelmatig af.
-
Snij de gember in plakjes. Plet het citroengras en de look met de zijkant van een chefmes. Snij de chilipepers in stukken.
-
Voeg gember, citroengras, chilipeper, look, sojasaus, honing, azijn en chilisaus bij de vleesribben en laat 15 min zacht koken.
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Plaats de kookpot met de ribben in de oven en laat verder garen.
-
Haal de gare ribben uit de pot en zeef het vocht.
-
Laat het vocht verder inkoken tot een stroperige saus.
-
Verwijder de ribben en trek het vlees in draadjes. Schep door de saus en zet opzij.
-
Gestoomde broodjes: roer de gist los in het lauwe water. Doe de bloem, het bakpoeder en de suiker in de keukenmachine en laat zacht draaien.
-
Giet de melk en het gistwater erbij en laat verder draaien tot een samenhangend mengsel. Voeg het zout toe en kneed verder tot een soepel deeg.
-
Laat 1 u afgedekt rijzen op een warme plek.
-
Verdeel het deeg in 6 bollen. Druk de bollen plat en leg 1 à 2 el vulling in het midden.
-
Vouw de deegranden naar elkaar toe en druk goed dicht. Vorm terug tot een bol.
-
Schik op bakpapier en laat nog eens 15 min afgedekt rijzen.
-
Stoom de broodjes in 20 à 25 min gaar in een stoommandje of stoomoven.
-
Serveer met chilisaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven