Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en teentjes look. Schil de wortels en reinig de seldertakjes. Snipper de uien en look fijn. Snij de wortels en selder in blokjes.
-
Leg de kip (volledig of in stukken gesneden) in een kom en voeg de groenten toe. Overgiet met het bier.
-
Kruid met peper en zout. Voeg de tijm, laurierblaadjes, kruidnagels en kaneelpoeder toe.
-
Dek de kom af en laat gedurende 2 uur buiten de koelkast marineren. Draai de kip minstens 1x om.
-
Pel ondertussen de zilveruitjes. Kook de uitjes kort op, zo pellen ze makkelijker.
-
Reinig de champignons en snij in 2 of 4, al naargelang de grootte.
-
Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken.
-
Verwijder de kruidnagels uit de marinade en gooi weg.
-
Giet de marinade door een puntzeef en recupereer de groenten en het bier apart.
-
Smelt een klontje boter in de cocotte van Le Creuset op een matig vuur.
-
Leg de kip in de cocotte en laat gedurende ± 10 minuten aan alle kanten kleuren.
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Voeg de groenten van de marinade, champignons en zilveruitjes toe. Laat 5 minuten stoven.
-
Giet het bier erbij. Zet een deksel op de pot en zet in de voorverwarmde oven gedurende ± 1 uur 30 minuten.
-
Kook de krielaardappelen ondertussen gaar in gezouten water met een takje tijm.
-
Controleer of de kip gaar is. Haal ze uit de cocotte.
-
Zeef de groenten uit de saus. Dik de saus met klontjes koude boter, voeg de groenten opnieuw toe en laat nog 1 minuut sudderen.
-
Schik de kip in een ovenschotel en verdeel de groenten en saus erover.
-
Geef de gekookte aardappelen erbij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven