Ceviche met rabarber en sint-jakobsnootjes

Ceviche met rabarber en sint-jakobsnootjes

Allergenen

Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij ¾ van de rabarberstengels in 3 cm lange stukken. Doe ze samen met de suiker en een bodempje water in een pot.

  2. Plaats een deksel op de pot en laat op een laag vuur sudderen tot de rabarber zacht is.

  3. Duw door een puntzeef en vang het sap op.

  4. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snij het vruchtvlees in stukjes.

  5. Mix het limoensap met het rabarbersap en de chilipeper.

  6. Snij de sint-jakobsnootjes in plakjes en overgiet met het gemixte sap. Laat minstens 10 min rusten in de koelkast.

  7. Snij de rest van de rabarber in kleine stukjes, de radijsjes in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.

  8. Schik de zeevruchten op een serveerschaal samen met de groenten.

  9. Overgiet met het sap en werk af met fleur de sel en korianderblaadjes.