Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de vellen diepvriesbladerdeeg ontdooien en snij ze in 2.
-
Leg de bladerdeegvellen op een bakplaat met bakpapier en prik er gaatjes in met een vork.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Bestrijk de bladerdeegbodems met een rijkelijke hoeveelheid abrikozenconfituur, maar blijf 1 cm van de randen.
-
Snij uit het overgebleven vel bladerdeeg fijne stroken met een deegroller. Schik de bandjes in ruitvorm over de confituur en druk aan.
-
Klop het eigeel met een scheutje melk(= dorure) los en bestrijk er de bladerdeegranden mee. Zo zullen de bandjes zeker blijven kleven.
-
Bestrijk ook de rest van de taartjes met de dorure.
-
Zet de taartjes in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 à 15 minuten.
-
Verwarm ondertussen wat abrikozenconfituur met een scheutje water en breng aan de kook. Mix de confituur met een staafmixer.
-
Haal de confituurtaartjes uit de oven en bestrijk de warme taartjes met een borsteltje met de hete abrikozenconfituur (= abricoteren).
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven