Carpaccio van ree met appel-witlofsalade

Carpaccio van ree met appel-witlofsalade

Allergenen

Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 1. Verhit wat olijfolie in een bakpan.

  2. Bak de reefilet goudbruin aan alle zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en laat afgedekt afkoelen.

  3. Blus de pan met de mosterd en de honing.

  4. Bevochtig met de room en laat even opkoken.

  5. Roer de zure room er, van het vuur, door. Kruid met zwarte peper en zout. Giet in een sauskommetje.

  6. Snij de onderkant van het witlof weg. Halveer in de lengte en snipper in lange slierten. Snij de appel met schil in dunne frietjes.

  7. Meng de appel met het witlof. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Snij de reefilet in zeer dunne plakjes en schik op een bord.

  9. Beleg met de appel- en witlofsalade, de veldsla en gebroken walnoten.

  10. Kruid met fleur de sel en geef een draai van de pepermolen.