Carpaccio van Charentais meloen met sojabonen, avocado en oosterse dressing

Carpaccio van Charentais meloen met sojabonen, avocado en oosterse dressing

Allergenen

sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng licht gezouten water aan de kook. Blancheer de sojabonen 2 min. Giet af en verfris.

  2. Verwijder het loof (tot op 1 cm) en het uiteinde van de radijsjes en snij elke radijs in fijne plakjes. Verwijder het uiteinde van de lente-uitjes en snipper in fijne ringen.

  3. Snipper de spinazie, basilicum en koriander fijn.

  4. Schil de avocado. Snij in blokjes. Besprenkel met het sap van ½ limoen.

  5. Rooster het sesamzaad goudbruin in een pan zonder vetstof.

  6. Meng de sojabonen met de radijsjes, lente-ui, spinazie, basilicum, koriander en avocado.

  7. Dressing:

    pel de look en schil de gember. Pers de look en rasp de gember fijn. Meng met de sweet chilisaus, sojasaus en sesamolie. Roer de dressing door de salade.

  8. Schil de meloen en snij in hele fijne plakjes. Schik dakpansgewijs op een bord.

  9. Werk af met de frisse oosterse salade en serveer.