Carpaccio van bloemkool met grijze garnalen en bloemkoolmayonaise
Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de bloemkool eerst in 4 kwarten. Snij dan elk kwart van aan de stengel in flinterdunne plakken (een mandoline is hiervoor handig.) Probeer zoveel mogelijk 1 mm dikke plakjes bloemkoolcarpaccio te bekomen.
-
Haal van de resten ongeveer 16 à 20 duimgrote roosjes en hou deze apart.
-
Snij van het afsnijsel van de bloemkool 200 gr in nog kleinere stukken. Verwarm 1 eetlepel koolzaadolie in een pan en voeg de bloemkoolstukjes toe. Roerbak, overgiet met de melk en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken tot de bloemkool zacht is. Pureer ze met de staafmixer.
-
Schep de mierikswortelpasta erdoor en voeg 1 eetlepel koolzaadolie toe onder voortdurend roeren tot je een romige mayonaise bekomt. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een spuitzak en plaats koel.
-
Blancheer de aspergetips en de bloemkoolcarpaccio 1 minuut in licht gezouten water. Laat ze schrikken in ijskoud water en vervolgens uitlekken.
-
Blancheer de roosjes beetgaar.
-
Verdeel de carpaccio over gekoelde borden. Leg de bloemkoolroosjes erop. Besprenkel het geheel met olie en citroensap. Kruid met peper en zout.
-
Strooi de jonge slablaadjes en garnalen erover. Schik de aspergetips erop en werk af met bieslooksnippers.
-
Spuit toefjes bloemkoolmayonaise op de sla en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven