Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Pel de uien en snij in partjes. Schil de selderstengels en snij in halve maantjes. Snij de olijven in ringen.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Schik de bloemkool met de partjes ui en selderplakjes in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en 2/3 witte wijnazijn, kruid met peper en zout. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.

  4. Voeg de olijven, kappertjes en rozijnen toe en pureer met je handen de bliktomaten erover. Schep door elkaar en zet nog 40 min in de oven.

  5. Haal uit de oven en besprenkel met de rest van de wijnazijn. Laat tot kamertemperatuur afkoelen en schep de fijngesneden peterselie erdoor. Breng verder op smaak met peper, zout en olijfolie.

  6. Verdeel de caponata over de borden en schik de carpaccio errond. Kruid het vlees met peper en zout en druppel wat olijfolie erop. Werk af met parmezaanschilfers. Serveer met ciabatta.