Caraïbische kip met exotische rijst

Caraïbische kip met exotische rijst

Allergenen

Selder , Vis , Gluten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kippenbouten

    Meng alle droge kruiden met ½ kl zout. Masseer 1 el kruidenmengeling in elke kippenbout. Laat 1 u trekken in de koelkast. Maak intussen de saus.

  2. Zet 50 min afgedekt met aluminiumfolie in een oven van 150°C.

  3. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C en gaar nog 10 min verder.

  4. Saus

    Pel de uien en de look en snij grof.

  5. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper.

  6. Schil de gember en hak grof.

  7. Mix de ui met de look, chilipeper, gember, tijm, rietsuiker, kaneel, muskaatnoot, ketchup, worcestersaus, balsamicoazijn, sojasaus, sap van ½ limoen, olijfolie en ½ kl zout.

  8. Verwarm de saus 10 min onder deksel op een zacht vuur.

  9. Rijst

    Pel de uien en look en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en chilipeper. Snij de paprika’s in fijne blokjes. Snij de chilipeper fijn.

  10. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de ui glazig. Voeg de paprika, chilipeper en look toe en laat kort meebakken. Roer de rijst, tomatenpuree en kurkuma erdoor. Blus met de kippenbouillon en laat rustig sudderen tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.

  11. Schil de ananas en snij in kleine stukjes. Snipper de lente-ui fijn. Roer de ananas en lente-ui door de rijst.

  12. Smeer de warme saus op de kip en serveer met de rijst.