Selder , Vis , Gluten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kippenbouten
Meng alle droge kruiden met ½ kl zout. Masseer 1 el kruidenmengeling in elke kippenbout. Laat 1 u trekken in de koelkast. Maak intussen de saus.
-
Zet 50 min afgedekt met aluminiumfolie in een oven van 150°C.
-
Verhoog de oventemperatuur naar 200°C en gaar nog 10 min verder.
-
Saus
Pel de uien en de look en snij grof.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper.
-
Schil de gember en hak grof.
-
Mix de ui met de look, chilipeper, gember, tijm, rietsuiker, kaneel, muskaatnoot, ketchup, worcestersaus, balsamicoazijn, sojasaus, sap van ½ limoen, olijfolie en ½ kl zout.
-
Verwarm de saus 10 min onder deksel op een zacht vuur.
-
Rijst
Pel de uien en look en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en chilipeper. Snij de paprika’s in fijne blokjes. Snij de chilipeper fijn.
-
Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de ui glazig. Voeg de paprika, chilipeper en look toe en laat kort meebakken. Roer de rijst, tomatenpuree en kurkuma erdoor. Blus met de kippenbouillon en laat rustig sudderen tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
-
Schil de ananas en snij in kleine stukjes. Snipper de lente-ui fijn. Roer de ananas en lente-ui door de rijst.
-
Smeer de warme saus op de kip en serveer met de rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven