Cakejes met noten en dulce de leche

Cakejes met noten en dulce de leche

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dulce de leche: zet het ongeopende blikje gecondenseerde melk in een grote pot. Vul de pot met water tot het blikje goed onderstaat. Zet het deksel op de pot en zet op een hoog vuur. Breng het water aan de kook. Zet het vuur lager eenmaal het water kookt en laat gedurende 2 uur koken. Haal de pot van het vuur, giet het water weg en laat het blikje

  2. volledig afkoelen alvorens het te openen.

  3. Meng de bloem, gist en het snuifje zout in een kom. Giet de melk en het vanilleextract

  4. in een andere kom.

  5. Meng de suiker met de malse boter in een keukenrobot, eerst op lage snelheid en vervolgens op maximum tot de mengeling glad en smeuïg is.

  6. Verminder de snelheid en voeg de eieren toe. Blijf mengen tot de eieren volledig zijn opgenomen.

  7. Voeg afwisselend de bloem en de melk toe, te beginnen en te eindigen met de bloem. Blijf kloppen tot het mengsel goed glad is.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Boter de bakvorm goed in en bebloem. Giet het mengsel in de bakvorm en wrijf de bovenkant plat met een spatel.

  10. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende ± 25 minuten.

  11. Haal uit de oven en laat op een grille afkoelen. Haal uit de vorm.

  12. Snij de cake in vierkantjes van 4 cm op 4 cm.

  13. Doe de dulce de leche in een spuitzak en spuit toefjes op de bovenkant van de cake.

  14. Afwerking: hak de notenmengeling en werk de cakejes ermee af.