Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de avond voordien de rozijnen in de rum weken.
-
Haal de boter tijdig uit de koelkast, zodat ze mals kan worden.
-
Zeef de bloem en het gistpoeder samen. Snij de gedroogde vruchten in kleine stukjes. Hak de amandelen en hazelnoten fijn.
-
Verwarm de oven voor op 250°C.
-
Klop 200 gr boter en de suiker tot een homogene massa. Voeg de eieren één na één toe tot je een vaste massa bekomt. Voeg vervolgens de bloem beetje bij beetje toe, tot je een mooi deeg bekomt. Meng er als laatste, met een spatel, de stukjes gedroogd fruit, gehakte noten, geweekte rozijnen en vloeibare honing bij.
-
Beboter en bebloem de cakevorm en giet er het deeg in.
-
Verminder de temperatuur van de oven naar 180°C en zet de cake erin. Bak gedurende 30 minuten.
-
Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten rusten. Klop de abrikozenconfituur een beetje los en bestrijk er met behulp van een borsteltje de cake mee (= abrikoteren).
-
Laat het deeg verder afkoelen alvorens te ontvormen. Snij in vierkante stukken en serveer met een lekker kopje koffie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven