Burek

Burek
spar runkst

Arberie & Skender

spar runkst

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de feta in een kom, voeg het ei en de zure room toe. Klop alles los.

  2. Smelt de boter.

  3. Doe de olie in een kom, giet de melk erbij en meng. Giet de gesmolten boter en een snuifje zout erbij en meng de bloem eronder.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Leg 1 vel filodeeg open op een handdoek met boterpapier. Verdeel 3 el van het oliemengsel met liefde over het filodeeg en strijk open met een penseeltje.

  6. Leg er een 2de vel op en smeer opnieuw in met het oliemengsel.

  7. Leg onderaan 3 cm van de kaasvulling en rol op met behulp van de handdoek met boterpapier. Leg het rolletje op een bakplaat.

  8. Herhaal stappen 5 t.e.m. 7 tot alle filodeeg opgebruikt is.

  9. Smeer alle rolletjes bovenaan in met het oliemengsel.

  10. Bak de burek 30 à 35 min in de warme oven.

  11. Haal uit de oven en snij in stukken. Serveer met opgelegde groenten of met kerstomaatjes.