Brownie met ganache montée

Brownie met ganache montée

Kookgerei

Spuitzak (1)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Brownie

    Smelt de boter en pure chocolade samen glad. Meng de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en een snuifje zout samen. Klop de eieren en suiker luchtig. Meng het chocolade- en eiermengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer tot alle klontertjes zijn verdwenen. Giet in een schotel tot ± 1 cm van dikte.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Bak de brownies ± 15 min in de voorverwarmde oven.

  4. Ganache

    Verwarm de room met de opengesneden vanillestok. Giet op de witte chocolade en laat smelten.

  5. Laat volledig afkoelen in de koelkast (best 1 nacht of toch zeker enkele uren).

  6. Klop de afgekoelde room op zoals gewone slagroom. Doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond.

  7. Snij de brownie in gelijke stukken en spuit er mooie dotjes ganache op. Werk af met wat bresiliennenootjes.