Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zet 4 dl melk op in een kookpot op het vuur. Breek het brood in stukjes en voeg toe aan de melk. Laat de melk kort opkoken.
-
Haal van het vuur en voeg de verschillende soorten suiker toe.
-
Giet de resterende melk in een kookpot en voeg het pudding poeder toe. Maak al roerende vanillepudding.
-
Voeg deze pudding toe aan de andere ingrediënten.
-
Breek de eieren en klop los. Giet bij het mengsel.
-
Giet de rum en room erbij. Voeg 1 el kaneelpoeder toe en breek de peperkoek in stukjes. Voeg eveneens toe.
-
Voeg de rozijntjes toe en meng alles goed.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schil de appelen en snij in kleine stukjes. Voeg als laatste ook de appelstukjes toe en meng nogmaals.
-
Boter de bakvorm in en giet het deeg erin.
-
Zet de broodpudding in de voorverwarmde oven en laat gedurende ± 50 à 55 min bakken. Check of het gaar is, indien niet, laat nog wat langer bakken.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartschotel.
-
Werk net voor het opdienen af met wat bloemsuiker. Snij in plakken en serveer met wat rode en blauwe bessen en een bolletje vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven