Eieren , Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verkruimel de gist en los op in het lauwe water. Vermeng met de bloem en voeg er de 4 losgeklopte eieren, olie, suiker en ½ koffielepel zout aan toe. Kneed tot een elastisch deeg en vorm tot een bal.
-
Leg de deegbal op het bakpapier. Dek af met een schone doek en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen. Druk de lucht eruit en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
-
Verdeel het deeg in 30 stukken en rol tot strengen. Maak 10 vlechten met telkens 3 strengen. Vlecht losjes en zorg ervoor dat het deeg niet teveel rekt. Leg de vlechten in cirkels en druk het begin en het einde aan elkaar zodat je een nestje bekomt.
-
Leg de nestjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier en plaats de rauwe eieren erin. Versier met parelsuiker.
-
Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar op 180 °C.
-
Tip: als je de suiker weglaat, kan je het brood ook met soep of salade eten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven