Broodlasagne met aubergine en tomaat

Broodlasagne met aubergine en tomaat

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verwijder de steelaanzet van de aubergines en snij ze in de lengte in 1 cm dikke plakken. Schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met zout en besprenkel royaal met olijfolie. Plaats 30 à 40 minuten in de oven tot ze heel zacht zijn. Draai halverwege om.

  3. Pel de teentjes look en snipper fijn. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de look hierin zonder te laten kleuren. Voeg de gezeefde tomaten erbij. Breng op smaak met Provençaalse kruiden. Laat op een zacht vuur stoven en roer regelmatig. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Snij het brood in plakjes en gril aan beide zijden. Snij de tomaten in plakjes.

  5. Schep 2 cm tomatensaus op de bodem van een lasagneschaal. Schik daarop een laag met plakjes brood dicht tegen elkaar, maar niet overlappend. Dek af met een laag aubergine. Ga verder met tomatensaus, een laag brood, de rest van de aubergines en de rest van de tomatensaus om alles af te dekken. Werk af met plakjes verse tomaat en rasp er Parmezaanse kaas over.

  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven.

  7. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten voor je de lasagne in stukken snijdt.