Selder , Eieren , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.
-
Pel de sjalotten en snij fijn. Was de selder en snij in stukken.
-
Verhit 2 el boter in een mosselpot. Bak de selder en ½ van de sjalot glazig. Voeg de mosselen toe en breng aan de kook onder deksel. Schud na enkele min op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.
-
Haal de mosselen uit de schelp en laat afkoelen.
-
Paneer de mosselen. Haal ze eerst door de bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen nog een keer.
-
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
-
Tartaarsaus: kook 2 eieren 8 min hard in kokend water. Pel ze en plet ze met een vork.
-
Snipper de bieslook, peterselie en kappertjes fijn en meng onder de mayonaise met de overige gesnipperde sjalot, de geplette eieren en het currypoeder. Kruid met cayennepeper.
-
Frituur de gepaneerde mosselen goudbruin.
-
Snij de sandwiches aan 1 zijde open. Beleg met gewassen, gemengde sla, tartaarsaus en de gefrituurde mosselen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven