Broodje met gepaneerde mosselen en tartaarsaus

Broodje met gepaneerde mosselen en tartaarsaus

Allergenen

Selder , Eieren , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.

  2. Pel de sjalotten en snij fijn. Was de selder en snij in stukken.

  3. Verhit 2 el boter in een mosselpot. Bak de selder en ½ van de sjalot glazig. Voeg de mosselen toe en breng aan de kook onder deksel. Schud na enkele min op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.

  4. Haal de mosselen uit de schelp en laat afkoelen.

  5. Paneer de mosselen. Haal ze eerst door de bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen nog een keer.

  6. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

  7. Tartaarsaus: kook 2 eieren 8 min hard in kokend water. Pel ze en plet ze met een vork.

  8. Snipper de bieslook, peterselie en kappertjes fijn en meng onder de mayonaise met de overige gesnipperde sjalot, de geplette eieren en het currypoeder. Kruid met cayennepeper.

  9. Frituur de gepaneerde mosselen goudbruin.

  10. Snij de sandwiches aan 1 zijde open. Beleg met gewassen, gemengde sla, tartaarsaus en de gefrituurde mosselen.