Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Maak eerst een voordeeg. Mix hiervoor 1 rode biet met 3 dl koud water. Verkruimel 5 gr verse gist in het vocht en voeg 325 gr gezeefde bloem toe. Roer tot een glad deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat 4 uur rijzen op kamertemperatuur.
-
Verkruimel voor het tweede deeg de rest van de gist (15 gr) in een kom. Mix een rode biet met 3 dl koud water en los de gist hierin op. Voeg het voordeeg, de suiker, 1 eetlepel zout en bloem toe totdat je een samenhangend deeg krijgt. Kneed het deeg in de keukenmachine met de deeghaak gedurende 15 minuten op lage snelheid. Dek af met een doek en laat 1 ½ uur rijzen op kamertemperatuur.
-
Rasp de overige rode biet grof. Snij de olijven in plakjes. Verkruimel de feta.
-
Verwarm de oven voor op 240°C.
-
Hou ¼ van de olijfplakjes en feta apart. Kneed de rest van de feta, olijven en rode biet door het deeg.
-
Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken. Duw elk stuk deeg met je vingers tot een rechthoek en draai de uiteinden spits om.
-
Schik de broden op een met olie bestreken bakplaat. Dek af met een schone doek en laat nog 1 uur rijzen.
-
Verdeel de rest van de feta en olijfjes erover. Maak diagonale inkepingen, besprenkel met water en plaats in het midden van de oven.
-
Verlaag de temperatuur naar 200°C en bak in 30 minuten goudbruin en gaar.
-
Laat het brood afkoelen op een rooster.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven