Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij ze in tonnetjes (= ’en cocotte’). Kook ze gaar in gezouten water en hou warm.
-
Reinig de broccoli en snij in kleine roosjes. Kook ze gaar in gezouten kokend water. Giet af en mix tot een gladde puree met behulp van een blender of cutter. Werk af met 100 gr boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Duw de puree door een fijne zeef (= ‘tamis’) en hou de gladde zalf ook warm.
-
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Laat de sjalotten, rode wijn en kalfsfond inkoken tot ¼, werk af met 50 gr koude boter. Kruid met peper en zout.
-
Kruid het kalfsvlees en bak het in een hete pan met 50 gr boter tot het saignant is. Snij in fijne plakjes.
-
Schik de sneetjes kalfsvlees op een warm bord. Leg een lepel broccolizalf op het bord en strijk open met het uiteinde van een palet. Werk af met de gekookte aardappelen die in de gehakte peterselie zijn gewenteld. Giet de sjalottensaus over het vlees.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven