Broccolitaartjes met paprika

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bodem: snij de roosjes van de broccoli en mix ze in de keukenmachine tot ze de consistentie van rijstkorrels hebben.

  3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spreid de broccolirijst erover uit. Laat in 30 min garen in de oven.

  4. Laat iets afkoelen. Doe de broccoli in een schone doek en knijp al het vocht eruit, tot je een droge bal broccoli overhoudt.

  5. Klop de eieren los. Voeg de broccolirijst, parmezaan en mozzarella toe. Kruid met versgemalen peper, zout en pizzakruiden.

  6. Meng het geheel stevig door elkaar.

  7. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en vorm zes cirkels broccolibodem van één cm dik.

  8. Plaats 15 min in de oven tot de randjes beginnen te kleuren.

  9. Beleg: snij de minipaprika’s in fijne plakjes en de coppa in fijne reepjes.

  10. Bestrijk de bodems met een dun laagje pizzasaus. Beleg met paprika en coppa en bestrooi met mozzarella.

  11. Plaats terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

  12. Werk af met basilicumblaadjes en serveer onmiddellijk.