Broccoli-ricottasoufflé

Broccoli-ricottasoufflé

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Reinig de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoliroosjes 4 minuten in kokend water met zout. Giet de roosjes af en laat ze goed uitlekken. Hak grof.

  3. Pel de sjalotten en het teentje look. Snipper ze fijn.

  4. Splits de eieren. Hou het eigeel en eiwit afzonderlijk.

  5. Verhit de olijfolie en boter in een pan. Fruit de ui en look ongeveer 5 minuten op een matig vuur tot de uisnippers zacht en glazig zijn.

  6. Schep de ui, look en broccoli in een grote kom. Voeg de ricotta, Parmezaanse kaas, eidooiers, nootmuskaat en cayennepeper toe. Meng grondig. Kruid met versgemalen peper en zout.

  7. Klop de eiwitten in een propere, droge kom stijf en voeg een snuifje zout toe. Roer een derde van het eiwitschuim door het broccolimengsel. Schep ook rest van het eiwit eronder. Meng voorzichtig, zodat het mengsel luchtig blijft.

  8. Beboter de ovenschaaltjes. Strooi het paneermeel in de schaaltjes. Schud de overtollige kruimels eruit. Schep het broccolimengsel erin.

  9. Zet de schaaltjes ongeveer 30 minuten in de oven, tot de soufflé gerezen is en een goudbruin korstje heeft.

  10. Dien onmiddellijk op.