Broccoli-gehaktschotel

Broccoli-gehaktschotel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet ze af en snij ze in sneetjes.

  2. Snij de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Doe 50 gr boter in een pan en bak het gehakt goed uit.

  4. Bechamelsaus: maak een blanke roux. Laat op een matig vuur 50 gr boter schuimig smelten maar niet kleuren. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat enkele minuten doorkoken op een matig vuur om de bloemsmaak eruit te krijgen. Giet de melk er straalsgewijs bij en blijf met een garde roeren. Verminder het vuur en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken tot de saus wat gedikt is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Schik de verschillende lagen in de ovenschotel: start met een laag gehakt, daarboven de aardappelschijfjes en de broccoliroosjes. Werk af met de bechamelsaus en de gratinkaas.

  6. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180°C. Als de ingrediënten in de schotel nog warm zijn, moet hij er 15 minuten in. Plaats hem daarna nog even onder de grill. Als de ingrediënten reeds zijn afgekoeld, moet de schotel er 45 minuten in en nadien ook nog even onder de grill.