Brick met feta en sinaasappel

Brick met feta en sinaasappel

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de sinaasappels schoon en haal er met een zesteur of dunschiller de zeste van.

  2. Breng het water aan de kook met enkele druppels oranjebloesemwater naar smaak. Los de suiker erin op. Voeg 2⁄3 van de zeste toe en laat zachtjes meekoken tot siroop.

  3. Verkruimel de feta en schep de rest van de zeste erdoor.

  4. Snij elk vel brickdeeg in 4 lange repen.

  5. Leg een reep deeg verticaal voor je en schep in de onderste hoek een lepeltje vulling.

  6. Vouw het deeg om de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw op dezelfde manier verder naar boven. Plak het uiteinde vast met een likje losgeklopte eierdooier.

  7. Verhit een flinke laag olie in een pot. Frituur de driehoekjes in porties knapperig goudbruin.

  8. Laat even uitlekken op keukenpapier en schik ze op een bord.

  9. Overgiet met de warme sinaasappelsiroop en laat afkoelen.