Bresiliennevlaai

Bresiliennevlaai

Kookgerei

Taartvorm Ø 26 cm (1)

Kooktips

Met hazelnoten of pistache geef je deze klassieker een originele twist.

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Banketbakkersroom

    Kook de melk.

  2. Meng de suiker, eidooier en vanillepuddingpoeder tot een glad beslag.

  3. Giet de kokende melk op het beslag en zet terug op het vuur.

  4. Laat al roerend kort opkoken.

  5. Schep in een andere kom en laat afkoelen onder plasticfolie, zodat je geen velletje krijgt.

  6. Flanbeslag

    Meng de ingrediënten door elkaar en mix kort met een staafmixer.

  7. Meng de lauwe banketbakkersroom erdoor en mix, indien nodig, tot een glad beslag.

  8. Vet de taartvorm mooi in.

  9. Schik het kruimeldeeg in de vorm en druk goed aan.

  10. Zet 10 min in de diepvries.

  11. Bak de bodem half af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 min.

  12. Giet de flanmengeling in de bodem en bak 35 min. De flan moet gestold zijn.

  13. Haal de flan uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.

  14. Verhit de suiker op een bakplaat in de oven.

  15. Klop het eiwit op tot schuim, voeg de hete suiker toe en klop glad.

  16. Klop de room op, samen met de bloemsuiker, en spatel het eiwit onder de room.

  17. Smeer een dikke laag van deze eiwitroom op de taart en werk rijkelijk af met bresiliennenootjes.