Bresiliennevlaai
Kookgerei
Taartvorm Ø 26 cm (1)
Kooktips
Met hazelnoten of pistache geef je deze klassieker een originele twist.
noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Banketbakkersroom
Kook de melk.
-
Meng de suiker, eidooier en vanillepuddingpoeder tot een glad beslag.
-
Giet de kokende melk op het beslag en zet terug op het vuur.
-
Laat al roerend kort opkoken.
-
Schep in een andere kom en laat afkoelen onder plasticfolie, zodat je geen velletje krijgt.
-
Flanbeslag
Meng de ingrediënten door elkaar en mix kort met een staafmixer.
-
Meng de lauwe banketbakkersroom erdoor en mix, indien nodig, tot een glad beslag.
-
Vet de taartvorm mooi in.
-
Schik het kruimeldeeg in de vorm en druk goed aan.
-
Zet 10 min in de diepvries.
-
Bak de bodem half af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 min.
-
Giet de flanmengeling in de bodem en bak 35 min. De flan moet gestold zijn.
-
Haal de flan uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.
-
Verhit de suiker op een bakplaat in de oven.
-
Klop het eiwit op tot schuim, voeg de hete suiker toe en klop glad.
-
Klop de room op, samen met de bloemsuiker, en spatel het eiwit onder de room.
-
Smeer een dikke laag van deze eiwitroom op de taart en werk rijkelijk af met bresiliennenootjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven