Eieren , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: schil en was de aardappelen. Snij in stukjes en kook gaar in gezouten water. Giet af, laat drogen en stamp tot puree met een pureestamper.
-
Breng 80 ml water met 80 ml melk, het kippenbouillonblokje en de boter aan de kook. Roer er vervolgens 125 g van de aardappelpuree door.
-
Voeg de bloem er in 1 keer aan toe en roer door met een houten lepel of spatel op een zacht vuur, tot er zich een bal vormt.
-
Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
-
Vulling: pel de ui en snipper fijn. Pel de look en plet fijn met een lookpers.
-
Verhit arachideolie in een bakpan. Bak de ui glazig. Voeg de look en het gehakt toe en bak rul. Laat de tomatenpuree, kurkuma en paprikapoeder vervolgens enkele min al roerend meebakken. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer door.
-
Los de maïzena op in het water, tot er geen klonters meer zijn. Roer door het gehakt. Kruid met zwarte peper.
-
Laat het geheel afkoelen tot gebruik.
-
Afwerking: rol 4 ballen van het deeg. Duw met le duim een gat in de deegbal. Stop hier 1 à 2 el van de vulling in.
-
Vouw het deeg over de vulling en rol het daarna tussen de kussens van de duimen, zodat elke bal sluit rondom de vulling en een ‘teutje’ krijgt. Het pakketje heeft nu de vorm van een grote druppel.
-
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
-
Klop de eieren los met de melk en haal elke coxinha eerst door de melk en daarna door het paneermeel.
-
Frituur de coxinha’s tot ze goudbruin zijn.
-
Serveer met chiliketchup.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven