Brandade van kabeljauw

Brandade van kabeljauw

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook ze gaar. Giet af en laat nog even nadrogen op het vuur. Duw de aardappelen door de roerzeef en hou even apart.

  2. Gaar de kabeljauw met de eetlepels witte wijn en een schijfje citroen in de microgolfoven. Kruid met peper en zout.

  3. Plet de gare kabeljauw onder de puree. Voeg olijfolie, peper, zout en citroensap naar eigen smaak toe. Meng alles tot je een smeuïge puree bekomt. Meng er de gehakte peterselie onder. Hou warm.

  4. Reinig de bloemkool en snij in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Zet de ringvorm in het midden van het bord en vul met de brandade van kabeljauw. Schik er de bloemkoolroosjes rond en daartussen enkele toefjes zure room.

  6. Versier met wat rivierkreeftjes.