Brandade met schelvis, witlof en grijze garnaal

Brandade met schelvis, witlof en grijze garnaal

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper het witlof fijn.

  2. Breng de melk aan de kook met water, het bouillonblokje, peterselie en laurierblad. Verlaag het vuur tot de kruidige melk niet meer kookt en pocheer de schelvis 5 min. Schep de vis eruit en laat het witlof erin garen.

  3. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Stamp tot puree met gekruide melk en schep de schelvis en witlof erdoor. Kruid verder met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  4. Breek de eieren in afzonderlijke kommetjes. Maak met behulp van een garde een zachte draaikolk in het kokende water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Als het eiwit mooi rondom gestold is, schep uit het water met behulp van een schuimspaan en leg in warm water terwijl je het volgende ei pocheert.

  5. Verdeel de brandade over voorverwarmde borden en schik de gepocheerde eieren er bovenop. Werk af met grijze garnalen en plukjes kervel.