Bourdaloue met appel en peer

Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruimeldeeg

    Meng de malse boter met de suiker, de bloem, het ei en een snuifje zout.

  2. Pak in met plasticfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.

  3. Gepocheerd fruit

    Schil de peren en appel. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis.

  4. Breng het water met de suiker, kaneelstok en opengesneden vanillestok aan de kook. Voeg het fruit toe en laat 10 min heel zacht koken.

  5. Schep het fruit uit de siroop en laat de siroop verder inkoken tot stroopdikte.

  6. Frangipane

    Meng het amandelpoeder met de bloemsuiker, een snuifje zout, de zachte boter, de eieren en de amaretto.

  7. Verwarm de oven voor op 175°C.

  8. Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met een laagje bloem.

  9. a873d25fe551df882f7681afedfc8690bf59f7c09aa790a63a9f58e060b789ea.jpg

    Bestuif het werkoppervlak met bloemsuiker en rol het deeg uit tot een dikte van 8 mm.

  10. 58b3bdc9d62520ca86aaac61319acd5310617d85f2039a2f59a4f1b061435eb9.jpg

    Leg het deeg in de taartvorm en snij de randjes mooi bij.

  11. 29a6255a9d427d53d8e5b2c39153426e9f0445cfa6ef1807cf0bb93578fd28d1.jpg

    Verdeel het frangipanemengsel over de kruimeldeegbodem.

  12. Snij het gepocheerde fruit in de breedte in fijne plakjes. Halveer de appel ook in de lengte.

  13. be970e5de31c68a30dc3992b19ebd5e66a35c215350a629095463bc9719bf357.jpg

    Schik ze afwisselend op de frangipane. Strooi wat amandelschilfers op het frangipanebeslag.

  14. Zet 35 à 40 min in de voorverwarmde oven.

  15. Smeer de taart na baktijd in met de ingekookte siroop en bestrooi met wat bloemsuiker.