Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kruimeldeeg
Meng de malse boter met de suiker, de bloem, het ei en een snuifje zout.
-
Pak in met plasticfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
-
Gepocheerd fruit
Schil de peren en appel. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis.
-
Breng het water met de suiker, kaneelstok en opengesneden vanillestok aan de kook. Voeg het fruit toe en laat 10 min heel zacht koken.
-
Schep het fruit uit de siroop en laat de siroop verder inkoken tot stroopdikte.
-
Frangipane
Meng het amandelpoeder met de bloemsuiker, een snuifje zout, de zachte boter, de eieren en de amaretto.
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met een laagje bloem.
-
Bestuif het werkoppervlak met bloemsuiker en rol het deeg uit tot een dikte van 8 mm.
-
Leg het deeg in de taartvorm en snij de randjes mooi bij.
-
Verdeel het frangipanemengsel over de kruimeldeegbodem.
-
Snij het gepocheerde fruit in de breedte in fijne plakjes. Halveer de appel ook in de lengte.
-
Schik ze afwisselend op de frangipane. Strooi wat amandelschilfers op het frangipanebeslag.
-
Zet 35 à 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Smeer de taart na baktijd in met de ingekookte siroop en bestrooi met wat bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven