Bouillon met soepvlees en groenten

Bouillon met soepvlees en groenten

Allergenen

Selder , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bodem van een zware pan.

  2. Snij 1 wortel, 2 selderstengels en 1 prei in grove stukken.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een ruime hoge soeppan en bak hierin het soepvlees goudbruin aan beide zijden. Voeg 2 ongeschilde uien en look toe, samen met de wortel, selder en prei. Overgiet met 2 l koud water. Voeg de geplette peper, laurier en tijm toe.

  4. Breng aan de kook en draai het vuur op een laag pitje. Schuim regelmatig af en laat 3 à 4 u trekken tot het vlees in draadjes uit elkaar valt.

  5. Haal het vlees eruit en zeef de bouillon door een fijne zeef. Kruid met peper en zout.

  6. Afwerking

    Snij de rest van de wortelen, selder en prei in stukjes.

  7. Breng de bouillon terug aan de kook en voeg de fijngesneden groenten toe, laat net gaar koken. Snij het vlees in stukjes, voeg toe aan de bouillon en laat doorwarmen.

  8. Serveer met een bruine boterham bestreken met mosterd.