Bouillon d’amour

Bouillon d’amour

Allergenen

Selder en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de kip in een pot en zet onder koud water. Breng aan de kook. Schuim regelmatig af.

  2. Was de groenten en snij ze grof.

  3. Was ook de uien grondig.

  4. Snij de ongepelde uien in grove stukken en snij de ongepelde bol look horizontaal door. Plet de peperbollen met de zijkant van een groot keukenmes.

  5. Voeg de groenten, uien, look, verse en gedroogde kruiden toe aan de pot.

  6. Laat op een matig vuur verder sudderen tot de kip volledig gaar is.

  7. Haal de kip uit de pot. Leg een neteldoek in een puntzeef en giet de bouillon met de groenten erdoor. Duw met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit de groenten. Gooi de groenten en kruiden weg, hun smaak zit in de bouillon. Je bekomt nu ± 4 l.

  8. De bouillon proeft een beetje zout door het natuurlijke zout uit het vlees, breng indien gewenst verder op smaak met peper en zout.

  9. Verwijder het vel van de kip en trek het vlees in kleine stukjes.

  10. Garnituur

    Schil de gember en snij in hele kleine blokjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snij het vruchtvlees fijn.

  11. Snij de lente-ui in flinterdunne ringetjes en de paksoi in reepjes.

  12. Snij eventuele grote exemplaren shiitake in stukken en bak ze goudbruin in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Breng ± 2,5 l van de bouillon aan de kook en voeg de gember, fijngesneden lente-ui, paksoi en chilipeper toe.

  14. Voeg de kippenstukjes en rijst toe. Kruid met peper en zout en serveer.