Schaaldieren , Vis , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rouille
Maak een snelle rouille door 2 el harissa door de mayonaise te mengen.
-
Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en hou de kop en schalen bij.
-
Roerbak de koppen en schalen in 2 el olijfolie, tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn. Laat inkoken tot 2/3 en voeg de bouillon toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.
-
Snij de venkel in dunne reepjes en de prei in ringetjes.
-
Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika en hak het vruchtvlees fijn.
-
Pel de ui en look. Snipper alles fijn.
-
Verhit een ruime pan op een middelhoog vuur. Voeg wat olie en de fijngesneden venkel, ui, prei en rode paprika toe en fruit enkele min. Roer er ½ el harissa en de sinaasappelzeste door.
-
Doe de saffraan in een vuurvast kommetje en overgiet met het kokende water. Laat 5 min rusten.
-
Voeg het blik gepelde tomaten, de look, de tomatenpuree, de bouillon, de tijm, de laurier en de saffraan toe aan de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min pruttelen tot de groenten zacht zijn.
-
Maak de mosselen schoon.
-
Voeg de visfilet, gamba’s en mosselen toe aan de groenten. Dek af en laat even meekoken tot de gamba’s net gaar en de mosselen open zijn.
-
Hak de bladpeterselie fijn en roer door de bouillabaisse.
-
Serveer in diepe borden met de rouille en versgebakken brood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven