‘Boterham’ van zoete aardappel

‘Boterham’ van zoete aardappel

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken.

  2. Stoom de plakken gaar.

  3. Pel de ui en snij in ringen. Stoof gaar in olijfolie.

  4. Snij de slahartjes fijn.

  5. Schil en rasp de wortelen.

  6. Pel en pers de look. Hak de peterselie fijn. Meng de geperste look en peterselie met 5 el olijfolie.

  7. Bestrijk de plakjes aardappel met de peterselieolie. Kruid met peper en zout.

  8. Leg een plakje aardappel in elke lunchbox. Verdeel de sla, wortel, gestoofde ui en ¾ van de preischeuten erover.

  9. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Dek af met de overige plakjes aardappel.

  10. Werk af met wat preischeutjes en bestrooi met sesamzaadjes.