Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en rasp grof. Pel de ui en look. Pers de look en snij de ui in flinterdunne halve ringen. Snipper peterselieblaadjes fijn.

  2. Schep de aardappel, ui, look, kabeljauw en peterselie door elkaar. Bestrooi met het maïsmeel en kruid met peper en zout. Kneed met je handen door elkaar tot de aardappel en uien vocht lossen en alles aan elkaar kleeft. Druppel wat wijn erbij als het mengsel te droog is of wat maïsmeel als het mengsel te vochtig is. Druk tot bolletjes.

  3. Dip

    Snij de korianderblaadjes en -steeltjes fijn. Pluk de peterselieblaadjes en snipper fijn. Hak de chilipeper fijn en schep met de rest van de ingrediënten, behalve de amandelschilfers, door elkaar.

  4. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan goud-bruin.

  5. Breng de dip op smaak met peper, zout en citroensap en schep de amandelschilfers erdoor.

  6. Verwarm de frituurolie tot 180°C en bak de bolletjes in porties goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Serveer de bolinhas met de dip.