Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Ontkorst het toastbrood en laat het weken in melk tot gebruik.
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Verhit wat arachideolie in een pot.
-
Bak de ui glazig. Roer het curry-, gember- en paprikapoeder, de kaneel en 1 el kurkuma erdoor.
-
Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus met de witte wijnazijn.
-
Snij de abrikozen in slierten.
-
Roer met de tomatenpuree, rozijnen, gojibessen, amandelen, 40 g mangochutney en het uitgeknepen wit brood door het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Dresseer de gehaktmengeling in kleine ovenschoteltjes. Meng de melk met de eieren en giet over het gehakt zodat het net onder staat. Verdeel er de laurierblaadjes over.
-
Bak 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Snij de tomaten in Verwijder de zaadjes uit de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de koriander fijn.
-
Roer de tomatenblokjes onder de sjalot en koriander.
-
Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking in water met ½ el kurkuma.
-
Serveer de bobotie met de tomatensalsa, gele rijst en overige mangochutney.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven