Bloemkoolwafels met pikante kikkererwten en peterselie

Bloemkoolwafels met pikante kikkererwten en peterselie

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Beslag

    Reinig de bloemkool, verdeel in roosjes en stoom gaar. Laat afkoelen.

  2. Mix de melk, gist, bloem, eieren en bloemkool glad. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Laat dit beslag ± 20 min rijzen.

  4. Bak de wafels in een heet wafelijzer.

  5. Laat de kikkererwten uitlekken.

  6. Pel de sjalot en snipper fijn. Bak de sjalot in hete olie, voeg de kikkererwten toe. Doe de suiker en de chilivlokken erbij en laat kort bakken. Voeg het tomatenconcentraat toe en roer alles goed door elkaar. Werk de kikkererwten af met de zeste van citroen en zout.

  7. Serveer de wafel met de pikante kikkererwten en werk af met fijngesnipperde peterselie.