Bloemkoolsoep met gebakken bloemkool en pistachenoten

Bloemkoolsoep met gebakken bloemkool en pistachenoten

Allergenen

Selder en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de ui fijn en stoof aan in 1 el boter. Schil de aardappel.

  2. Hak ½ bloemkool en ¼ knolselder en de geschilde aardappel in grove stukken en voeg bij de ui.

  3. Overgiet met 1 l water en voeg de bouillonblokjes toe.

  4. Breng de soep aan de kook en laat ± 30 min koken.

  5. Voeg na het koken de room toe en mix de soep met een staafmixer glad. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Snij de andere helft van de bloemkool in kleine roosjes en bak ze krokant in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. Hak de pistachenoten grof.

  8. Werk de soep af met gebakken bloemkoolroosjes, grof gehakte pistachenoten en olijfolie.