Gluten , Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht.
-
Snij de bloemkool in grove roosjes en was ze. Laat ze goed uitlekken en dep droog.
-
Maal de bloemkool fijn in een blender. Klop het fijngemalen lijnzaad los in het warme water, laat daarna afkoelen.
-
Pel het teentje look en duw door de lookpers. Spoel de peterselie; hak de peterselie en bieslook fijn. Voeg bij de bloemkool. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de geraspte kaas, de appelmoes, het lijnzaad met het water en de panko toe en meng het goed door elkaar. Het mengsel moet plakkerig aanvoelen maar mag niet nat zijn. Indien te nat, voeg een beetje panko toe.
-
Vorm met natte handen kleine koekjes van het bloemkoolmengsel. Knijp ze iets uit en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Bak de bloemkoolnuggets 10 minuten in de oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
-
Mayonaise: doe de tofu, het citroensap, de mosterd en het zout in een blender.
-
Laat de blender mixen tot er een egaal en romig mengsel ontstaat. Klop de oliën samen, laat de blender draaien en voeg langzaam toe tot het mengsel bindt en dik wordt. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap.
-
Doe de mayonaise in een afsluitbare pot. Ze blijft zo een paar dagen houdbaar in de koelkast.
-
Tip: voeg eventueel fijngehakte kruiden of look toe. Meng er ketchup onder voor een ‘cocktailmayonaise’.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven