Bloemkoolmousse met sint-jakobsnoot, garnaal, pancetta en tuinkers
Schaaldieren , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bak de pancetta 30 min krokant op een ovenplaat met bakpapier.
-
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit 100 g boter tot deze bruin kleurt en je een hazelnootgeur krijgt. Zeef door een fijne zeef en hou warm op een zeer laag vuur (= beurre noisette).
-
Snij roosjes van de bloemkool.
-
Kook of stoom de stelen met ½ van de roosjes goed gaar.
-
Giet af, voeg de melk en 20 g boter toe en mix tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bak de overige bloemkoolroosjes gaar in 2 el geklaarde boter. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bak de sint-jakobsnoten kort, maar krachtig, aan elke zijde in 2 el geklaarde boter in een antikleefpan. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de bloemkoolpuree over 4 borden.
-
Leg er telkens 3 sint-jakobsnoten en enkele bloemkoolroosjes op. Besprenkel met beurre noisette.
-
Werk af met de krokante pancetta, garnaaltjes en tuinkers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven