Bloemkoolcrème met kruidencrostini

Bloemkoolcrème met kruidencrostini

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Maak de bloemkool schoon. Weeg 750 gr bloemkool af en snij grof voor de soep. Snij de rest van de bloemkool in roosjes en vervolgens in plakjes.

  3. Leg de plakjes bloemkool op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Rooster de bloemkool in de oven in 10 minuten goudbruin en knapperig.

  4. Doe intussen de grof gesneden bloemkool met de knoflook, de rozemarijn, de room en de melk in een pan. Breng aan de kook en kook de bloemkool in 10-12 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Schep de soep in 4 kommen of diepe borden en garneer met de plakjes geroosterde bloemkool en een straaltje olijfolie.

  6. Serveer er krokante kruidencrostini bij: verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel dunne sneetjes stokbrood of Odenwald toastjes royaal met olijfolie. Bestrooi met grof zeezout en fijngehakte kruiden. Rooster de crostini in de oven in 10 minuten goudbruin en krokant.