Bloemkoolbeignets met limoenyoghurt

Bloemkoolbeignets met limoenyoghurt

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Limoensaus: pluk de korianderblaadjes en snipper fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en check of het een pittige, scherpe citrussmaak heeft. Zet de saus afgedekt in de koelkast.

  2. Reinig de bloemkool en snij in roosjes. Kook ze gedurende 15 minuten gaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat goed uitlekken.

  3. Snipper de bladpeterselie fijn. Pel het teentje look en de sjalotten. Snij beide fijn.

  4. Doe de bloem met de fijngesnipperde bladpeterselie, look, sjalotten, eieren en specerijen in een grote kom. Kruid met peper en zout. Klop alles goed door elkaar tot een glad beslag. Meng de warme bloemkoolroosjes erdoor. Zo zullen de bloemkoolroosjes in kleine stukjes uiteenvallen.

  5. Verhit de zonnebloemolie in een lage, maar wijde pan. Schep per beignet 3 eetlepels beslag in de pan. Doe niet te veel beignets tegelijk in de pan, anders kunnen ze aan elkaar kleven. Laat ze 3 à 4 minuten frituren.

  6. Schep de beignets uit de pan als ze gaar zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

  7. Dien ze warm op met de limoenyoghurt. Werk af met nog wat bladpeterselie.