Bloemkool- en broccolibeignets

Bloemkool- en broccolibeignets

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de komijnzaadjes en korianderbolletjes in een vijzel en plet fijn. Giet in een grote schaal en meng met currypoeder, cayennepeper, een snuifje zout, bakpoeder en bloem. Klop er 2 dl koud water in kleine hoeveelheden door met een garde, tot het een glad beslag wordt.

  2. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Pluk de korianderblaadjes en snipper fijn.

  3. Verhit de olie in een diepe pan of wok tot de temperatuur goed is.

  4. Doe de broccoli, bloemkool, lente-uitjes en gesnipperde koriander bij het beslag. Meng grondig tot ze goed door het deeg omhuld worden.

  5. Leg eetlepels van dit mengsel in de hete olie; let op dat de pan niet te vol wordt. Laat 2 tot 3 minuten bakken, tot de beignets mooi goudbruin worden. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier.

  6. Serveer met wat loempiasaus.

  7. Tip: wil je het pittiger? Gebruik meer cayennepeper of snipper een verse rode chili fijn en voeg toe aan het beslag.